Carré Fonds


maandag 18 december 2017

Carré duurzaam onder de pannen door schenking zonnepanelen Carré Fonds

Koninklijk Theater Carré is het meest bekende theater van Nederland en bestaat dit jaar 130 jaar. Het gebouw is rijksmonument en heeft tijdens haar leven vele verbouwingen ondergaan. De laatste 8 jaar richt Carré haar aandacht steeds meer op verduurzaming van het gebouw en de exploitatie. Als onderdeel van een maatschappelijk verantwoordelijke non-profit organisatie tracht zij een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een gezonde toekomst voor de volgende generaties. Belangrijke speerpunten zijn het terugdringen van energieverbruik, afvalvermindering en het werken met duurzame materialen en producten. Geen eenvoudige klus, want het behoud van de karakteristieke eigenschappen van het gebouw en de zaal staan voorop.

Een belangrijke stap in dit overkoepelende duurzaamheidbeleid is het installeren van zonnepanelen, om naast de duurzame energie die zij inkoopt via haar partner Eneco, ook eigen energieopwekking te realiseren. De platte delen van het dak (boven het toneel en de kantoren) zijn zeer geschikt voor zonnepanelen. Het Carré Fonds vindt een dergelijke investering in groene energie zo belangrijk, dat zij de toezegging heeft gedaan om de kosten van aanschaf en installatie op zich te nemen. In het voorjaar van 2018 worden de zonnepanelen geinstalleerd.

Theaterinnovaties en monumenbehoud
Het Carré Fonds ondersteunt Koninklijk Theater Carré onder andere op het gebied van theaterinnovaties en monumentbehoud. Hieronder valt ook de bijdrage voor de nieuwe dimmerinstallatie.
De projecten die reeds dankzij het Fonds gerealiseerd zijn binnen dit thema bekijkt u hier. 
Nieuwsgierig naar de toekomstige projecten die Carré wil realiseren, kijk dan hier.

Theaterinnovaties en monumenbehoud
Het Carré Fonds ondersteunt Koninklijk Theater Carré onder andere op het gebied van theaterinnovaties en monumentbehoud. Hieronder valt ook de bijdrage voor de zonnepanelen.
De projecten die reeds dankzij het Fonds gerealiseerd zijn binnen dit thema bekijkt u hier
Nieuwsgierig naar de toekomstige projecten die Carré wil realiseren, kijk dan hier.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2017