Carré Fonds


woensdag 21 februari 2018

Carré Fonds ontvangt fantastische bijdrage van BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala 2018 mochten Harriette Loeffen en Cees van den Heijkant namens het Carré Fonds een cheque ter grootte van € 39.852 ontvangen van BankGiro Loterij ambassadrice Leontine Borsato. Carré Fonds is alle deelnemers van BankGiro Loterij die er voor kiezen om Koninklijk Theater Carré te ondersteunen met hun deelname zeer erkentelijk.

BankGiro Loterij schenkt 74,8 miljoen aan culturele sector
Deelnemers aan dé cultuurloterij van Nederland zorgen opnieuw voor recordbedrag Een recordopbrengst voor cultuur in Nederland. Vandaag konden 78 culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 74,8 miljoen euro verdelen. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen. Opvallend dit jaar zijn de extra schenkingen aan NEMO van één miljoen euro en aan Museum Boijmans Van Beuningen van 1,5 miljoen euro. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.
De meeste van de 78 culturele organisaties ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij, variërend van 200.000 euro tot ruim 15 miljoen euro per jaar voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dankzij de hogere opbrengst kon de loterij 15 culturele instellingen bovendien verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie. 
Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele instellingen. Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 930 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.bankgiroloterij.nlTijdens het Goed Geld Gala 2018 mochten Harriette Loeffen en Cees van den Heijkant namens het Carré Fonds een cheque ter grootte van € 39.852 ontvangen. Carré Fonds is alle deelnemers van BankGiro Loterij die er voor kiezen om Koninklijk Theater Carré te ondersteunen met hun deelname zeer erkentelijk.

BankGiro Loterij schenkt 74,8 miljoen aan culturele sector
Deelnemers aan dé cultuurloterij van Nederland zorgen opnieuw voor recordbedrag Een recordopbrengst voor cultuur in Nederland. Vandaag konden 78 culturele organisaties op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ruim 74,8 miljoen euro verdelen. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. De opbrengst van de BankGiro Loterij is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met de helft van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers kan de BankGiro Loterij in 2018 een bedrag van 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele instellingen. Sinds 1998 kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 930 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018