Carré Fonds


vrijdag 4 oktober 2019

grootse première the book of mormon

Op donderdag 3 oktober ging de langverwachte Broadwayhit van Trey Parker, Matt Stone en Robert Lopez in Koninklijk Theater Carré groots in première. De met Tony®, Olivier® en Grammy® Awards bekroonde musical heeft al eerder alle kaartverkooprecords verbroken in New York, Londen, Melbourne en Sydney en doet dat nu weer in Amsterdam.

Koninklijk Theater Carré, met een rijke historie en monumentale status, gaat niet alleen uit van traditie. We vinden het bij Carré belangrijk om vooruitstrevend te zijn en daarmee een nieuw publiek aan ons te verbinden. The Book of Mormon is de vierde internationale voorstelling die Carré onder de noemer Broadway in Carré naar Amsterdam haalt.

Veel enthousiaste BN'ers en andere genodigden betraden de lange rode loper langs de Amstel. We spraken onder anderen met Claudia de Breij, Jelka van Houten en Diederik Jekel over de voorstelling. Bekijk hieronder de eerste reacties.

“Tussen de vele ongevaarlijke, risicoloze shows die op Broadway te zien zijn is The Book of Mormon een ware verademing, en wat een mazzel dat deze parel nu gewoon om de hoek te zien is.”
Parool

“Het eerste wat opvalt aan The Book of Mormon, is het waanzinnige tempo waarin wordt gespeeld en het verbluffend hoge niveau van alle artiesten. The Book of Mormon wemelt van de gevatte teksten, snelle oneliners, lichtelijk scabreuze teksten en vette knipogen.”
Volkskrant ★★★★

Mede dankzij de subsidie van Fonds Podiumkunsten en een garantstelling van het Carré Fonds heeft Koninklijk Theater Carré deze productie naar Nederland kunnen halen. Het Fonds Podiumkunsten is hét cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Bijzondere aandacht gaat uit naar internationalisering en pluriformiteit bij gezelschappen, podia en publiek.

Nieuwsgierig naar welke theaterproducties mede dankzij het Carré Fonds nog meer in Carré hebben gestaan? Kijk dan hier. Ook bijdragen aan de bijzondere programmering van Koninklijk Theater Carré? Kijk dan hier!
Carré Cirque is mede mogelijk gemaakt door:

Nieuwsgierig naar welke theaterproducties mede dankzij het Carré Fonds nog meer in Carré hebben gestaan? Kijk dan hier. Ook bijdragen aan de bijzondere programmering van Koninklijk Theater Carré? Kijk dan hier!

The Book of Mormon in Carré is mede mogelijk gemaakt door:

carrefondsfpk


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018