Carré Fonds


donderdag 17 november 2016

Kijkje in de keuken programmeurs Carré

Na het enthousiasme over de vorige ontmoeting met de programmeurs in mei 2016, georganiseerd voor de Vrienden en Schenkers van het Fonds, besloten we opnieuw een kijkje in de keuken te organiseren. De programmeurs gingen graag in gesprek met deze theaterliefhebbers; op dinsdag 15 mei ontvingen onze programmeurs Jan Willem Sligting en Ronald Klamer een groepje enthousiaste Vrienden in In de Nok van Carré voor een interessant gesprek. De Vrienden zijn liefhebbers van zowel Carré als andere (internationale) theaters en zagen kansen die ze graag wilden delen.

Er werd gediscussieerd over de kansen en uitdagingen voor Carré, om als uniek theater de mooiste en meest bijzondere voorstellingen te blijven programmeren. Dit lukt niet altijd met het huidige aanbod in de Nederlandse markt; Carré moet de grenzen opzoeken en bijvoorbeeld buitenlandse producties aantrekken of zelf een voorstelling produceren. Een mooi voorbeeld van dit laatste is de eenmalige voorstelling 100 JAAR TOON, die 12 december 2016 in ons theater te zien is. Met Broadway aan de Amstel haalt Carré buitenlandse musicals naar Nederland, in 2016 was dit broadway-show PIPPIN. De programmeurs houden nog even in spanning welke musical dit in 2017 gaat worden, maar laten weten dat we hier volop mee bezig zijn.

Daarnaast spraken de programmeurs over de (pop)concerten in Carré, de expertise van programmeur Jan Willem Sligting, en over de wens om in het gat te springen van het aanbieden van hoogwaardige opera’s voor een gemêleerd publiek. Momenteel gebeurt dit al met de Nederlandse Reisopera. Ronald Klamer is er van overtuigd dat opera voor iedereen is, niet alleen voor een exclusieve club ‘hoge cultuurliefhebbers’. Door opera in Carré te programmeren verlagen we de drempel en maken opera toegankelijk voor een bredere groep. Verder spreekt Klamer de wens uit om operette te programmeren en zo het Carré 'van vroeger' te doen herleven. Dit is echter een zeer kostbare wens en zal alleen met de hulp van derden gerealiseerd kunnen worden.

Wilt u meer weten over de Vrienden van Carré en de daarbij behorende privileges zoals uitnodigingen achter de schermen en voorverkoop? Kijk hier voor meer informatie.


Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré Fonds
Documenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018