Carré Fonds


maandag 22 juli 2019

Terugblik op succesvolle eerste editie Carré Cirque

Begin deze maand barstte het 10-daagse spektakel Carré Cirque los. We blikken terug op een succesvolle eerste editie met verrassende voorstellingen en verbluffende acrobatiek op hoog niveau.

In de serie Carré Cirque kreeg het publiek van 2 tot en met 11 juli een zeer gevarieerd overzicht van het eigentijdse circusgenre ‘nouveau cirque’ met de groepen FLIP Fabrique, Gravity & Other Myths, Circa en Cirque Éloize.

Nouveau cirque
Kenmerkend aan deze vorm van circustheater is dat de losse circuselementen worden geïntegreerd in één concept, waarbij de artistieke visie het uitgangspunt is en niet de losstaande trucs. Door genres in elkaar over te laten vloeien, creëren de circusartiesten een nieuwe theatrale wereld waar je als publiek in meegenomen wordt. In Blizzard nam het Canadese gezelschap FLIP Fabrique het publiek mee in een winterwonderland waarin choreografie, acrobatiek en livemuziek samen kwamen wat een mooi ritmisch totaalbeeld creëerde. De jubileumvoorstelling van Cirque Éloize Hotel speelde zich af in de lobby van een hotel in Art Deco-stijl. De Australische gezelschappen Gravity & Other Myths en Circa sloten de reeks af met voorstellingen die de grenzen van het menselijk lichaam op de proef stellen.

Carré Cirque verbindt
De gezelschappen die optraden als onderdeel van Carré Cirque kennen elkaar goed. "In het moderne circus bestaat er geen rivaliteit. It’s a beautiful world." Vertelde Cirque Éloize in een interview met Het Parool. "Het is net als bij voetbal: daar zie je ook dezelfde bewegingen, waar niemand patent op heeft. Het is een kwestie van bewondering en respect als je iets nadoet."

Dankzij het Carré Fonds
Carré wil het genre ‘nouveau cirque’ ook in Nederland groots op de kaart zetten. Carré wil daarmee vooruitstrevend en vernieuwend zijn, vooroplopen en nieuwe doelgroepen aanspreken. Carré Cirque is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Carré Fonds. Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018