Carré Fonds


Dankzij uw hulp - Theaterproducties

Carré wil een onderscheidend, vernieuwend programma blijven aanbieden en is bereid hiertoe haar nek uit te steken en op creatieve en inventieve wijze te werk te gaan. Carré, met haar rijke historie en monumentale status als Amsterdams cultuuricoon, wil namelijk niet alleen uitgaan van haar traditie. Zij wil ook vooruit, vernieuwend zijn, voorop lopen en daarmee nieuw publiek aan zich verbinden. Alleen zo kan zij blijven bestaan en zichzelf relevant houden. Het Carré Fonds biedt garanties voor theaterproducties die bijdragen aan deze ambitie. Daarnaast werft zij actief om externe funding te realiseren voor bijzondere producties. Uw gift draagt ertoe bij dat het Koninklijk Theater Carré ook in de toekomst een uniek, zeer divers cultureel programma kan bieden.

De steun in de rug door middel van garanties van het Carré Fonds heeft ervoor gezorgd dat Carré producties heeft aangedurfd zoals het Kirov Ballet, Tanguera, Onder Vrienden, Rembrandt de Musical, Béjart Ballet Lausanne, het Bolshoi Ballet, Stuff Happens, Cinderella, Rock the Ballet, Come Together, Stanislavsky Opera, Fela!, 1000 Stemmen in Carré, Conny Janssen Danst, Cirque Éloize en exlusieve topproducties van Broadway of West End onder de formule 'Broadway in Carré'.

Carré Beweegt 2018
carrebeweegt 
Carré presenteert van 17 tot en met 22 april 2018 voor het eerst Carré Beweegt: een week vol energieke shows, waarin een nieuwe generatie performers van over de hele wereld het publiek amuseert met fysiek entertainment. Carré voelt het als haar verantwoordelijkheid om de evolutie in nieuwe theatervormen, in dit geval het genre circus, te laten zien. Zij kijkt niet alleen naar bekende namen, maar het zijn vaak de (nog) onbekendere gezelschappen die deze vernieuwing met zich meebrengen. Om het genre nouveau cirque in haar veelzijdigheid en ontwikkeling te tonen, heeft Carré vier internationale gezelschappen gebundeld binnen één festivalweek, met de ambitie om dit festival jaarlijks terug te laten komen. Het Carré Fonds onderschrijft deze ambitie en ondersteunt de realisatie van de eerste editie van Carré Beweegt door werving van externe funding en het bieden van een garantstelling.

Sunset Boulevard 2018
sb 
Koninklijk Theater Carré presenteert Broadway aan de Amstel: Andrew Lloyd Webbers Tony Awards®-winnende meesterwerk Sunset Boulevard. Sunset Boulevard, één van de meest succesvolle musicals ooit, is een meeslepend verhaal over romantiek en obsessie, gebaseerd op de legendarische film van Billy Wilder. De klassieker van grootmeester Andrew Lloyd Webber is de derde internationale voorstelling die Carré onder de noemer 'Broadway in Carré' naar Amsterdam haalt. Sunset Boulevard is in maart 2018 slechts twee weken te zien in Carré in de originele uitvoering, met de Engelse cast en 16-koppig orkest. Mede dankzij een bijdrage van het Carré Fonds is deze derde editie van Broadway aan de Amstel tot stand gekomen.

The Curious Incident... 2017
curious
The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is gebaseerd op de gelijknamige miljoenenbestseller van Mark Haddon, winnaar van de Whitbread Book of the Year Award. Simon Stephens bewerkte het boek tot een theatervoorstelling die inmiddels is bekroond met zeven Olivier Awards® en vijf Tony Awards®. De voorstelling was in september 2017 exclusief te zien in Carré in originele uitvoering, met de gehele Engelse cast. Carré heeft deze tweede editie van ‘Broadway in Carré’ met groots succes afgesloten. Uitverkochte zalen en enthousiaste reacties. Mede dankzij een garantstelling van het Carré Fonds en AFK en een samenwerking met BankGiro Loterij en andere partners is deze productie tot stand gekomen. Daarnaast mocht Carré maar liefst 2000 scholieren ontvangen.  Ook organiseerde het theater onder leiding van Diederik Jekel een workshop over het belang van wiskunde in ons dagelijks leven.

Borgen 2017
borgen
Na een tournee met volle zalen en lovende pers zijn we ontzettend trots om Borgen van het Noord Nederlands Toneel in de zomer in Koninklijk Theater Carré te presenteren. Wereldwijd smulden miljoenen kijkers van de Deense tv-serie Borgen. NNT speelt dit politieke drama in een 9 uur durend theaterevenement, compleet met live muziek en diner. Mede dankzij een financiële garantstelling door het Carré Fonds is het gelukt deze unieke productie in reprise te nemen in Carré.

Cirque Éloize Saloon 2017
saloonce
Na het succes van de voorstelling ID van Cirque Éloize in Koninklijk Theater Carré in de zomers van 2015 en 2016, verwelkomde Carré het gezelschap wederom in de zomer van 2017. Ditmaal met de muzikale circusshow Saloon. Deze familieshow zit vol spectaculaire acrobatiek en live folkmuziek. Het Canadese circusgezelschap Cirque Éloize staat internationaal bekend om zijn baanbrekende en vernieuwde circusvoorstellingen. Mede dankzij een financiële garantstelling door het Carré Fonds heeft deze unieke productie doorgang gekregen.

Carré presenteert TOON 100 JAAR 2016
toon100jaar
Op 12 december 2016, wat de honderdste verjaardag van Toon Hermans zou zijn geweest, organiseerde Koninklijk Theater Carré een bijzonder eerbetoon aan theatericoon Toon Hermans; de avond ‘Carré presenteert TOON 100 JAAR’. Deze avond was een daverend succes. "Jawel, de nostalgie stroomde over de plinten, het Koninklijk Theater Carré uit, de straat op en de Amstel in. En zo hoorde het ook" schreef Theaterkrant in hun verslag van de avond. De TV-registratie was 31 december te zien op NPO 2.  Mede dankzij een financiële garantstelling door het Carré Fonds heeft deze unieke productie doorgang gekregen en kijken we met veel plezier terug op een geslaagd eerbetoon.

Broadway-show PIPPIN 2016
pippin
In maart en april 2016 was de Broadwayshow PIPPIN vijf weken lang exclusief  te zien in Carré met ruim 40.000 bezoekers. De show ontving louter enthousiaste reacties van het publiek en de pers schreef lovende recensies. Mede dankzij de samenwerking met BankGiro Loterij en het Carré Fonds heeft Carré we deze bijzondere theaterproductie binnen kunnen halen. PIPPIN, in Broadway geroemd om zijn acrobatiek, theatermagie, choreografie van Bob Fosse en muziek van Wicked-componist Stephen Schwartz, is de kick-off van het terugkerende theaterconcept ‘Broadway in Carré’. Een vernieuwend, maar financieel risicovol concept waarvan het van groot belang is externe partners te betrekken voor (financiele) ondersteuning.


Cirque Éloize ID 2015
cirqueid
Mede dankzij Carré Fonds en de BankGiroLoterij heeft Carré de komst van productie Cirque Éloize kunnen realiseren in 2015. Cirque Éloize is het innovatieve circusspektakel van dit moment. De show was een maand lang te zien in Carré en de reacties waren zeer enthousiast.

1000 Stemmen in Carré - voorstelling 125 jaar Carré
1000stemmen
Tijdens het 125-jarig bestaan van Koninklijk Theater Carré was er een jubileumprogrammering; 22 topproducties, 157 voorstellingen gedurende vijf maanden onder andere 1000 Stemmen in Carré, Het theater van de stad en Wereldklasse in het Koninkijk Theater.

Ook een bijdrage leveren aan de unieke programmering van Koninklijk Theater Carré?
Kijk hier voor de verschillende mogelijkheden om een donatie te leveren.
Wilt u weten welke projecten Carré en het Carré Fonds op hun wensenlijst hebben staan op het gebied van theaterproducties? Kijk dan hier.

Persoonlijk contact?
U kunt ook direct contact opnemen met Harriëtte Loeffen of Thierry Jacobs.
M fonds@carre.nl / T 020 524 9420 / 424
Meer contactgevens vindt u hier.Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018