Carré Fonds


Organisatie

Het Carré Fonds heeft tot doel “de instandhouding en toekomstbestendigheid van Koninklijk Theater Carré, naar huidige en toekomstige maatstaven als optimaal geëquipeerd te kunnen laten functioneren en het gebouw als cultureel erfgoed te beschermen.” Het Carré Fonds wil daartoe activiteiten in Carré bevorderen waaronder het (doen) voorbereiden en ondersteunen van theater-producties, het vergroten van de betrokkenheid tussen het theater en haar publiek en het bevorderen van diversiteit binnen het theater en haar publiek. Het fonds ondersteunt talent-ontwikkeling en innovatieve ontwikkelingen in het theatervak. Het fonds investeert in gebouw en theater opdat Carré qua behuizing en techniek zich kan meten met de Europese toptheaters.

Bestuur Carré Fonds

Rene Hooft Graafland
René Hooft Graafland, voorzitter
“Met veel enthousiasme zet ik me al jaren in voor Koninklijk Theater Carré. Carré is het mooiste theater van Nederland met een unieke programmering, waar ook mijn kinderen en straks hún kinderen van moeten kunnen blijven genieten.”
Nicolette Bosschieter Nicolette Bosschieter
“Wat zou het toch mooi zijn als de volgende generatie net zoals wij nu kunnen genieten van Koninklijk Theater Carré, het gebouw en de diverse voorstellingen die er plaatsvinden. Een eer dat ik daaraan mijn steentje mag bijdragen als bestuurslid. Op naar de volgende generatie!"
Marie-Louise Bots Marie-Louise Bots
“In een wereld waarin we voortdurend op zoek zijn naar bijzondere ervaringen en belevenissen biedt Carre voor jong en oud een breed scala aan aansprekende activiteiten. Graag geef ik mijn steun en inzet om dit mooiste theater van Nederland in een breed voetlicht en schijnwerper te plaatsen."
Mohamed Bouker Mohamed Bouker
“Carré is een doos met mooie herinneringen en ik wil die graag met iedereen delen!"
Cees van den Heijkant
Cees van den Heijkant
“Carré is voor vele Nederlanders, al vanuit hun jeugd een begrip dat staat voor theater, circus, cabaret, ballet, musical en entertainment. Heel vaak voor mensen verbonden met de grote namen zoals die door de jaren heen in Carré optraden. Na vele jaren Carre aan de Amstel te hebben mogen aanschouwen en bezoeken, mag ik nu aan de instandhouding en verdere ontwikkeling ervan bijdragen."
Cees van den Heijkant
“Carré is voor vele Nederlanders, al vanuit hun jeugd een begrip dat staat voor theater, circus, cabaret, ballet, musical en entertainment. Heel vaak voor mensen verbonden met de grote namen zoals die door de jaren heen in Carré optraden. Na vele jaren Carre aan de Amstel te hebben mogen aanschouwen en bezoeken, mag ik nu aan de instandhouding en verdere ontwikkeling ervan bijdragen."
Rene Louter René Louter
“Van jongs af aan kom ik naar het mooiste theater van Nederland dat Carré nu eenmaal is.De historie is hier voelbaar en dezelfde voorstelling is in Carré mooier dan in welk ander theater dan ook.Ik ben er ontzettend trots op dat ik mag bijdragen aan de toekomst van deze unieke plek waar iedereen geweest moet zijn."
Anouar Noudari Anouar Noudari
"Carré is belangrijk cultureel erfgoed dat al jaren via het unieke theater en haar aansprekende activiteiten diverse mensen en leeftijden weet te binden en boeien. Zij verdient met haar verbredende en vernieuwende ambitie alle steun voor een veelzijdige toekomst."
Jan Petit Jan Petit
"Carré bedient een breed publiek met een geweldig en divers cultureel aanbod, juist die veelzijdigheid is belangrijk en daarom wil ik mij graag inzetten voor Carré."
 Philippine Risch Philippine Risch
“Carré is de plek in Amsterdam waar al meer dan een eeuw cultuur, entertainment, ontspanning en plezier samenkomen."
Dries van der Vossen Dries van der Vossen
"Carré is van iedereen en het is bijzonder eervol en inspirerend om een rol te mogen spelen in de verdere ontwikkeling van dit unieke, iconische gebouw, de programma’s rond talenten en nieuwe baanbrekende producties."

Ondersteuning Fonds

Harriette Loeffen Harriëtte Loeffen
Directeur Carré Fonds
"Ik ben er trots op hier, op deze prachtige plek aan de Amstel, te mogen werken in het Carré-team en met een enthousiast fondsbestuur om dit ruim 130 jaar oude Koninklijke theater zowel vandaag als in de toekomst te laten stralen."
Thierry Jacobs Thierry Jacobs
Medewerker Development
"Werken voor het mooiste theater van Nederland is een geweldige kans. Van kleins af aan ervaar ik zelf de magie van Carré. Mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een innovatief theater voor nu én de toekomst is geweldig."

Carré Fonds wordt warm aanbevolen door:

Herman van Veen Herman van Veen
Muzikant, komiek, artiest
"Van alle zalen in de wereld is Carré mij het liefst. Je zou haar kunnen vergelijken met een goedlopend carambole biljart. Je kunt er net als in de spelsoort Libre series spelen."
Madeleine van der Zwaan  Madeleine van der Zwaan
Directeur Koninklijk Theater Carré
‘Carré gaat in je bloed zitten.’

Vrienden aan het woord
Het Carré Fonds wordt ondersteund door een club enthousiaste en betrokken donateurs.
Zij vertellen u hier waarom zij ervoor kiezen bij te dragen aan de instandhouding van Koninklijk Theater Carré en vragen u te overwegen hetzelfde te doen.

Raad van Commissarissen
Koninklijk Theater Carré

Dhr. Frank Rövekamp, voorzitter
Mevr. Vera Bergkamp
Dhr. Carel Kuyl
Dhr. René Louter
Mevr. Judith Schulp

Rooster van aftreden bestuur Carré Fonds
René Hooft Graafland - eerste termijn - t/m 31 maart 2021
Nicolette Bosschieter - eerste termijn - t/m 30 november 2022
Cees van den Heijkant - tweede termijn - t/m 21 januari 2022
René Louter - eerste termijn - t/m 31 mei 2021
Anouar Noudari - eerste termijn - t/m 30 november 2022
Jan Petit - eerste termijn - t/m 31 augustus 2021
Philippine Risch - derde termijn - t/m 17 november 2020
Dries van der Vossen - eerste termijn - t/m 15 mei 2020Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2020

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018