Carré Fonds


Organisatie

Het Carré Fonds heeft tot doel “het bevorderen van de instandhouding van Koninklijk Theater Carré, teneinde Koninklijk Theater Carré als naar huidige maatstaven voldoende geëquipeerd theater te kunnen laten functioneren en het gebouw als cultureel erfgoed in stand te houden.” Het Carré Fonds wil daartoe activiteiten in Carré bevorderen en ondersteunen, zoals het voorbereiden en ondersteunen van theaterproducties. Daarnaast wil het Fonds de betrokkenheid tussen het publiek en Carré vergroten.

Bestuur Carré Fonds

renehg
René Hooft Graafland, voorzitter
“Met veel enthousiasme zet ik me al jaren in voor Koninklijk Theater Carré. Carré is het mooiste theater van Nederland met een unieke programmering, waar ook mijn kinderen en straks hún kinderen van moeten kunnen blijven genieten.”
cees
Cees van den Heijkant
“Carré is voor vele Nederlanders, al vanuit hun jeugd een begrip dat staat voor theater, circus, cabaret, ballet, musical en entertainment. Heel vaak voor mensen verbonden met de grote namen zoals die door de jaren heen in Carré optraden. Na vele jaren Carre aan de Amstel te hebben mogen aanschouwen en bezoeken, mag ik nu aan de instandhouding en verdere ontwikkeling ervan bijdragen."
Cees van den Heijkant
“Carré is voor vele Nederlanders, al vanuit hun jeugd een begrip dat staat voor theater, circus, cabaret, ballet, musical en entertainment. Heel vaak voor mensen verbonden met de grote namen zoals die door de jaren heen in Carré optraden. Na vele jaren Carre aan de Amstel te hebben mogen aanschouwen en bezoeken, mag ik nu aan de instandhouding en verdere ontwikkeling ervan bijdragen."
renelouter René Louter
“Van jongs af aan kom ik naar het mooiste theater van Nederland dat Carré nu eenmaal is.De historie is hier voelbaar en dezelfde voorstelling is in Carré mooier dan in welk ander theater dan ook.Ik ben er ontzettend trots op dat ik mag bijdragen aan de toekomst van deze unieke plek waar iedereen geweest moet zijn."
janp Jan Petit
"Carré bedient een breed publiek met een geweldig en divers cultureel aanbod, juist die veelzijdigheid is belangrijk en daarom wil ik mij graag inzetten voor Carré."
 philippine Philippine Risch
“Carré is de plek in Amsterdam waar al meer dan een eeuw cultuur, entertainment, ontspanning en plezier samenkomen."
dries Dries van der Vossen
"Carré is van iedereen en het is bijzonder eervol en inspirerend om een rol te mogen spelen in de verdere ontwikkeling van dit unieke, iconische gebouw, de programma’s rond talenten en nieuwe baanbrekende producties."

Ondersteuning Fonds

harriette Harriëtte Loeffen
Directeur Carré Fonds
"Ik ben er trots op hier, op deze prachtige plek aan de Amstel, te mogen werken in het Carré-team en met een enthousiast fondsbestuur om dit ruim 130 jaar oude Koninklijke theater zowel vandaag als in de toekomst te laten stralen."
  Eline Habraken
Coördinator Carré Fonds
"Om als theaterwetenschapper in het prachtige Carré te kunnen werken is een geweldige eer."
Thierry Jacobs Thierry Jacobs
Medewerker Development
"Werken voor het mooiste theater van Nederland is een geweldige kans. Van kleins af aan ervaar ik zelf de magie van Carré. Mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een innovatief theater voor nu én de toekomst is geweldig."

Carré Fonds wordt warm aanbevolen door:

herman Herman van Veen
Muzikant, komiek, artiest
"Van alle zalen in de wereld is Carré mij het liefst. Je zou haar kunnen vergelijken met een goedlopend carambole biljart. Je kunt er net als in de spelsoort Libre series spelen."
madeleine  Madeleine van der Zwaan
Directeur Koninklijk Theater Carré
‘Carré gaat in je bloed zitten.’

Vrienden aan het woord
Het Carré Fonds wordt ondersteund door een club enthousiaste en betrokken donateurs.
Zij vertellen u hier waarom zij ervoor kiezen bij te dragen aan de instandhouding van Koninklijk Theater Carré en vragen u te overwegen hetzelfde te doen.

Raad van Commissarissen
Koninklijk Theater Carré

Dhr. Frank Rövekamp, voorzitter
Mevr. Vera Bergkamp
Dhr. Carel Kuyl
Dhr. René Louter
Mevr. Judith Schulp

Rooster van aftreden bestuur Carré Fonds
René Hooft Graafland - eerste termijn - t/m 31 maart 2021
Philippine Risch - derde termijn - t/m 17 november 2020
Cees van den Heijkant - tweede termijn - t/m 21 januari 2022
Dries van der Vossen - eerste termijn - t/m 15 mei 2020
René Louter - eerste termijn - t/m 31 mei 2021
Jan Petit - eerste termijn - t/m 31 augustus 2021Ivo Niehe vraagt 5 minuten van uw tijd voor het Carré FondsDocumenten


Bekijk hier de Carré Fonds brochure

Bekijk hier het Carré Fonds beleidsplan 2019

Bekijk hier het Carré Fonds jaarverslag 2018