Carré Fonds


Vrienden aan het woord

Zonder de betrokken, enthousiaste Vrienden en Schenkers verbonden aan het Carré Fonds, zou het Fonds niet kunnen bestaan. Een aantal van deze bijzondere relaties wil u graag meenemen in hun betrokkenheid bij Carré en vertellen u waarom zij besloten hebben bij te dragen aan het Fonds.

nicolette Nicolette Bosschieter
“Met onze bedrijven gaat het goed, daarom steunen wij Carré. Als u ook van de stad houdt en als u ook van Carré houdt, vinden wij eigenlijk dat u het ook zo moeten doen.”
rene René Froger
"Vroeger bezorgde ik de krant bij Carré en nu sta ik er zelf op het toneel."
houterman Ferry Houterman
"Het Carré Fonds is mij uit het hart gegrepen Als gemeenteraadslid tot 2002 heb ik altijd Carré een warm hart toegedragen. Als voorzitter van de raad van commissarissen tot 2011, heb ik aan de wieg mogen staan van ons Carré Fonds. Iedereen die een steentje bijdraagt is ervan verzekerd dat iedere euro besteed wordt om onze parel aan de kroon van Amsterdam nog meer culturele glans te geven. Al meer dan 25 jaar speelt Carré een hoofdrol in mijn leven; als donateur zal ik ook de komende hopelijk vele jaren mijn hart aan deze Grande Dame blijven verpanden. Ik zou het van harte toejuichen , als ook U lid wordt van onze Carré familie!"
jaakke John Jaakke
“Koninklijk Theater Carré is een icoon voor Amsterdam, dat moet vooral zo blijven. Graag 
hein

Hein van Beuningen
"We komen met het gezin al jaren naar het Wereldkerstcircus in Carré dat op kruipafstand van ons huis staat. Carré is een instituut, voor de stad, voor het land. Ik vind het een grote eer om mijn steentje bij te dragen aan de verdere groei en bloei van dit mooie theater!"

ivo Ivo Niehe
"Als jongen van 6 jaar heb ik een brief geschreven aan “de baas van Carré”. Mijn droom was namelijk om een keer als circusknert (zo schreef ik dat toen) in een echt pak met tressen naast de piste tijdens een voorstelling van circus Strassburger te mogen staan. Ik kreeg antwoord “Het kan!” Sindsdien is Carré de plek van mijn leven gebleven."
biesot Gerard Biesot
"Toen mijn echtgenote Gerda in 2012 plotseling ging hemelen, heb ik een testament laten opmaken. Wij hebben geen kinderen, maar wel een eigen woning. Wat zou er moeten gebeuren met de waarde daarvan als ik ook kwam te overlijden? Mijn vrouw en ik bezochten samen meerdere malen per jaar Carré. Vooral Gerda voelde zich er helemaal thuis, ze zei altijd: ‘kan ik hier niet de portier worden?’"Bij de notaris heb ik vastgelegd dat de helft van de activa naar het Carré Fonds gaat (de andere helft gaat naar Artis, een tweede gezamenlijke passie). Niet alleen omdat anders alles naar de staat gaat (er is geen verdere familie meer), maar om ook en vooral voor de toekomst te helpen bij het in stand houden van deze twee ‘goede doelen’. Want wat is er nu mooier om bij leven te besluiten je ‘centjes’ straks te doneren aan een culturele instelling die je aan het hart gaat?"
saskia Saskia van Basten-Batenburg
"Wie wil er nou geen VRIENDEN werven voor Carré? Met grote inzet en enthousiasme zet ik me al jaren in voor de Vriendenclub van Carré. Mijn ambitie is om iedere Nederlander, dus ook ieder kind, eenmaal over de drempel van Carré te krijgen; want als je eenmaal binnen bent, ben je verkocht."
pels Sandra Pels
"Als Première Vriend van het Fonds krijg je onder meer een kijkje achter de schermen. Je hebt geen idee wat zich daar allemaal afspeelt en hoe groot het daar is met liften en verdiepingen. Zeven jaar geleden ben ik Vriend geworden van het Carré Fonds dankzij vrienden die dit al langer waren. De hele entourage van Carré bevalt me uitstekend. Carré is thuiskomen."
polderman Nico en Fia Polderman
"Carré is ons theater. We vinden het pand mooi en de sfeer is geweldig hier. Het is gewoon een uniek theater. Er moet natuurlijk flink onderhoud gepleegd worden aan het gebouw en alle artistieke ideeën moeten verwezenlijkt kunnen worden. Dan is het heel belangrijk dat er mensen, Vrienden, zijn die Carré steunen. Persoonlijk vinden wij het heel prettig dat je als Vriend van het Fonds vroegtijdig kunt boeken en daardoor goede plekken hebt."
Karin Karin van Beuningen
“Een van de leukste bijbanen van mijn man is dat hij bestuurslid is bij het Carré Fonds. Ze doen daar zo’n fantastisch werk.”
 hans Hans van Veggel
"Vanaf het schellinkje tot voor in de zaal heb ik genoten van allerlei voorstellingen, van circus tot Snip&Snap, van Reconstructie tot Toon Hermans en Herman van Veen. Carré is daardoor voor mij een niet weg te denken instituut in de theaterwereld."

Enthousiast geworden?
U kunt zich direct aansluiten als donateur van het Carré Fonds. Ook is het mogelijk om geoormerkt via een specifiek project te schenken, hier treft u een overzicht.

Persoonlijk contact?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harriëtte Loeffen of Thierry Jacobs.
M fonds@carre.nl / T 020 524 9420 / 424
Meer (contact)gegevens vindt u hier.

De Magie van Carré
Ivo Niehe, ambassadeur van het Carré Fonds, nodigt u uit bij te dragen aan de toekomst van Koninklijk Theater Carré. Carré blijft altijd vooruit kijken. We willen ervoor zorgen dat het theater ook voor de komende generaties een unieke culturele plek blijft, samen met u. Wilt u nog meer betekenis geven aan uw band met Carré? Dat kan. Ivo Niehe en een aantal enthousiasmerende en cameragenieke Vrienden van het Fonds vertellen u in dit filmpje (december 2016) hoe!


Dhr. en Mevr. Polderman zijn Première Vriend van Carré en vertellen waarom ze ons theater een warm hart toedragen.